BLOG

ΨΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Γιορταζουμε  τα Κουλουμα στο FISH HOUSE NEZAS

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ

Fish and chips

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κουρκούτι:
1) Σε ένα µπολ ανακατεύουµε την µπίρα µε τη µαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και σε ένα άλλο το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ.2) Ενώνουµε τα δύο µείγµατα ανακατεύοντας καλά µε ένα πιρούνι ή µε το σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα.

3)∆ιατηρούµε εκτός ψυγείου µέχρι να αναπτυχθεί η µαγιά για 1-2 ώρες και µπορούµε να το χρησιµοποιήσουµε αµέσως µετά.

4) Βουτάµε τα κοµµάτια του µπακαλιάρου στο κουρκούτι και τηγανίζουµε στους 180°C µέχρι να χρυσίσουν.

Για τη σάλτσα:
1) Βάζουµε στο µούλτι το αγγουράκι, την κάππαρη και το κρεµµύδι.

2) Χτυπάµε µέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά µας και, αν χρειάζεται, µπορούµε να προσθέσουµε και λίγο νερό αν είναι πολύ πηχτό το µείγµα.

3) Αδειάζουµε και στραγγίζουµε καλά το µείγµα σε σουρωτήρι µε λεπτές τρύπες ή σε πετσέτα και τον στερεό αυτόν πολτό τον ανακατεύουµε µε τη µαγιονέζα, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και τον µαϊντανό.

Για τις πατάτες:
1) Τηγανίζουµε τις πατάτες στο λάδι και σερβίρουµε µε το ψάρι και τη σάλτσα.

1) Τηγανίζουµε τις πατάτες στο λάδι και σερβίρουµε µε το ψάρι και τη σάλτσα.

FISH BURGER

Εκτέλεση για τις κροκέτες

  1. Βράζουμε τον μπακαλιάρο και το κους κους σε ξεχωριστές κατσαρόλες σε μπόλικο νερό.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο τον άνηθο και τα κρεμμύδια.
  3. Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τον μπακαλιάρο και τον ανακατεύουμε με όλα τα υλικά.
  4. Σχηματίζουμε τις κροκέτες με τα χέρια μας και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα από πάνω.

Εκτέλεση για την sauce

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε την sauce στην άκρη.

Εκτέλεση για τα ψωμάκια

  1. Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με ζεστό νερό.
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Επίσης προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένα μικρό ζυμάρι.
  3. Ζυμώνουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά κομμάτια.
  4. Τοποθετούμε τα μπαλάκια της ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά.

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι και σοτάρουμε μέχρι να ευωδιάσει, περίπου για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

3. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο, περίπου 15 λεπτά.

4. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.

5. Προσθέστε στη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τις γαρίδες στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε μέχρι να ψηθούν, περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά.

6. Αφαιρέστε τη σάλτσα ντομάτας από τη φωτιά ρίξτε μέσα τον μαϊντανό και το βασιλικό και ανακατέψτε.

7. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας και σερβίρετε. Γαρνίρετε με τυρί φέτα.